R. B. Somerville Company Ltd. 
Corporate Office



Located in Rocky View, Alberta, this 4,160 sq. ft. office was executed under a design build contract. Interior has an epoxy floor with skylights for daylighting to create a comfortable work space. Project was fast tracked to meet clients 4 month timeline. 


Ground-side Service Equipment
YYC Calgary Airport Authority


Located at the Calgary International Airport in Calgary, Alberta, this 50,000 sq. ft. building was constructed to house air side equipment. Project was executed under a design build. The interior slab and approach are able to withstand 750KN point loads and the building has daylighting solutions provided by skylights. Project was fast tracked and completed in 8 months.


Copyright © SBL Contractors Ltd.  |  All Rights Reserved

Office Hours

Monday to Friday: 7:30a.m. - 4:30p.m.
Closed on weekends and on holidays

fEATURE PROJECT - Municipal

The Plant

By Westleaf Labs


Taking over the old Calgary Archives building in SE Calgary, the Plant by Westleaf Labs is a state-of-the-art facility dedicated to research and development.  With the completion of phase 1, encompassing 1,487.3m² of the 5,689m² facility, the Plant houses high-tech laboratory equipment and incredible mechanical systems to exceed industry standards.


fEATURE PROJECT - iNDUSTRIAL

fEATURE PROJECT - cOMMERCIAL

FeATURED pROJECT

Leading Innovation
Stay Connected
Contact Us

5110 77th Ave SE, Unit B Calgary, AB T2C 2Z2
Ph.: 1-403-828-1868

info@sblcontractors.com

Building Professionals
Solutions Driven

Glacier Village Business Park
Office / Warehouse Condominium


The Glacier Village Business Park was conceptualized and built by SBL Contractors to offer an attractive professional destination in the Great Plains Industrial Area of Southeast Calgary.  This building was architecturally upgraded to include insulated Falk exterior panels, a stacked stone facade, and a modern colour scheme.  Although originally designed as a cohesive 12 unit commercial condominium, the southern corner of the building was customized to suit a future tenant with the inclusion of loading docks and a fully drive through yard.